Have - hobby & fritid

Snobrødspinde

Spydet på snobrødspindene er fremstillet i rustfri stål. Det betyder lang holdbarhed og god hygiejne.

Prisen er kr. 85,00 /stk. inklusiv. moms. Forsendelse koster kr. 150 inklusiv  moms
Mindste salg er 5 stk


 


Grillbord

Er du træt af altid at være grillmaster, så er løsningen her.

SAMSUNG

 
Fælder til beskyttelse mod spindemider.

I 2005 lavede vi de første fælder til beskyttelse mod spindemider i agurker. Spindemider er ikke særlig mobile, og kan først på sæsonen kun få adgang til agurkeplanten ved at kravle op ad plantens stængel.
De første fælder blev fremstiller i rustfrit stål. I dag bliver de fremstillet i plast.

Fælderne består i sin enkelthed af en skål fyldt op med vand som forhindrer spindemiderne i at få adgang til planterne.

Angreb af væksthusspindemider er ret almindelig i væksthuse. Hvis den først er der, er den ikke til at slippe af med igen.  Mange har fået deres agurkeplanter i drivhuset ødelagte af spindemider gennem flere år, og har derefter opgivet at dyrke agurker i væksthus.

Spindemiden kan bekæmpes biologisk ved udsætning af rovmider. Rovmiderne skal udsættes meget tidlig. Har spindemiden først gjort skade på agurkerne, findes de i så stort et antal, at rovmiderne ikke kan bekæmpe dem. Spindemiderne er meget små, og opdages derfor ofte for sent. Når agurkerne er angrebet, bliver bladene gullige, og planten stopper væksten og dør. Rovmiderne overlever ikke i væksthuset om vinteren. Det kan derimod spindemiderne. Indkøb af
rovmider til et almindeligt væksthus er forholdsvis dyr og skal gøres hvert år.


Finder du noget der ligner dette i dine agurkeplanter, har du fået en uinviteret gæst på besøg, som du nok aldrig slipper af med igen.

Enten må du opgive at dyrke agurker, eller at gøre de nødvendige tiltag for at kunne fortsætte.Sådan ser det ud når fælderne er monteret på planten.

Fælderne beskytter agurkeplanterne i den første del af sæsonen.

Fælderne gør det dog ikke alene. Hen over sommeren sker der det at spindemide kan bæres gennem luften, og således få adgang til planten alligevel.

Derfor skal man hen på sæsonen være parat til at bruge ukrudtsplanten rejnfan til bekæmpelse mod spindemider. Det passer meget fint med, at når rejnfan har vokset sig store, at man så kan sætte ind her. 

Rejnfan finder man typisk langs markveje i stort antal. Den er let at kende, da rejnfanens blomst er helt speciel. Blomsten ligner mere en svampet knop end en egentlig blomst.

Fyld en spand med rejnfan og lad det stå en uges tid. Nu er Rejnfanen klar til brug. Filtreres væsken gennem strømpe eller lignende, og fyld det direkte i en væskesprøjte.
Væskesprøjten kan man købe i f.eks. Jem og Fix til ganske få penge.

Herefter sprøjter man hele agurkeplanten ca. hver anden dag gennem resten af sæsonen. Især under bladene er vigtig.


Til højre billede af agurkeplante i drivhuset i slutningen af september måned 2017.

Er du interesseret i fælderne, kan du købe 3 stk. inklusiv forsendelse med GLS for kr. 150 inklusiv moms.